Wat kan je het beste doen tegen onkruid?

Soms is moeder natuurlijk lastig tegen te houden. Planten groeien waar ze kunnen en niet waar wij dat willen. Daarom spenderen we ieder jaar veel geld, tijd en energie aan het verwijderen van ongewenst onkruid. Gelukkig zijn er over de jaren verschillende manieren ontwikkeld om onkruid tegen te gaan. In dit artikel bespreken we enkele opties hiervoor. Veel leesplezier!

Chemicaliën

De eerste optie is meteen een discutabele. Door gebruik te maken van chemicaliën kunt u onkruid “vernietigen. Het probleem hierbij is dat de chemicaliën niet altijd onderscheid kunnen maken tussen gewenste en ongewenste planten, en daardoor is het ook schadelijk voor de natuur eromheen. 

Handmatig verwijderen

De tweede optie is het onkruid handmatig verwijderen. Hiervoor zijn verschillende gereedschappen te vinden maar kan zelfs ook met de hand gedaan worden. Door simpel de plant met wortel en al uit de grond te trekken stopt u de groei van het onkruid. Daarnaast heeft u ook de volledige controle over wat er wel en niet mag blijven groeien. 

Anti worteldoek

De laatste optie is de optie waarmee er voorkomen dat er onkruid gaat groeien. Een anti worteldoek helpt voorkomen dat er onkruid gaat groeien waar dit niet gewenst is. De eigenschappen van deze zwarte polyester doek zorgen dat er wel water maar geen licht wordt doorgelaten. Hierdoor kunnen ongewenste planten moeilijk overleven. De voordelen hiervan zijn dat u veel minder schadelijke chemicaliën hoeft te gebruiken en ook minder tijd kwijt bent met het onderhouden van de grond. Een anti worteldoek bestellen kan bijvoorbeeld op www.fvr-trading.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *