Wanneer je kiest voor dakramen in je woning

Dakramen

Een zolder kent vele gebruiksopties. Zo kan hij als opslag dienen voor spullen die niet (vaak) gebruikt worden maar toch bewaard moeten blijven. Ook is er de mogelijkheid om er een werkkamer, speelruimte of extra slaapkamers creëren. Er zijn zoveel opties, maar dan moet er natuurlijk wel voldoende lichtinval zijn. En die lichtinval ontstaat dus door middel van het plaatsen van dakramen.

Dakramen

Afmetingen van een dakraam

Zoals al gezegd, maakt de plaatsing van een dakraam de zolder meteen een stuk lichter. Zeker als er voor die tijd nog helemaal geen ramen in zaten. En uiteraard geldt hier, dat hoe groter het geplaatste dakraam is, hoe lichter de zolder zal worden. Aan beide zijden van de zolder een dakraam plaatsen werkt ook erg goed.

Het hangt ook samen met waar je de zolder voor gebruikt natuurlijk want in een opslagruimte heb je andere behoeften dan in een speelkamer voor de kinderen of in een kantoor. Een goede regel is wel dat je met name op een werkplek zoveel mogelijk lichtinval wil hebben. Dit is goed voor je concentratie en je werkt er dus efficiënter door. Bouw-handel.nl helpt je hier graag mee op weg.

Dakramen

Ventilatie is belangrijk

Elke ruimte in huis moet goed geventileerd kunnen worden, en dus ook zeker de zolder. Wanneer deze als slaap-, speel- of werkkamer gebruikt gaat worden, is die ventilatie nog veel belangrijker. Een dakraam is dan dus essentieel, want door dit raam open te zetten, kun je de zolder even goed laten luchten.