Voordelen van een grote spiegel

Wanneer is een spiegel groot? Als hij niet klein is. Maar ook als hij niet middelmatig is. Een spiegel wordt groot genoemd wanneer deze groter is dan één bij één meter, volgens algemene standaarden. Eigenlijk valt het dus best mee hoe groot een spiegel moet zijn voordat deze kwalificeert als spiegel groot.

Breekbaar

Een spiegel groot kopen is een goed idee voor onhandige mensen. Wanneer je een spiegel groot namelijk laat vallen of beschadigt, blijven er nog altijd genoeg stukken over die nog genoeg omvang hebben om een nieuwe spiegel te vormen – al zij het dan niet een spiegel groot in omvang, maar eerder een kleinere spiegel.

Als je eigenlijk heel veel kleine spiegels wil, kan je zelfs opzettelijk een spiegel groot kopen om deze vervolgens zelf te bewerken naar kleinere spiegeltjes. Als je jezelf er niet in vertrouwd om een spiegel groot te bewerken naar kleinere spiegels, kan je dit natuurlijk altijd vragen aan een professional. Als je het zelf doet, bestaat immers de kans dat je de spiegel groot op de verkeerde manier in stukken breekt, waardoor geen enkel bruikbaar deel overblijft.

Een spiegel groot is ook handig voor mensen die zelf heel groot zijn. Een meisje van 1 meter 50 kan veel van zichzelf zien in een middelgrote wandspiegel, maar een man van 2 meter wil het liefst natuurlijk een spiegel groot om zichzelf in te bekijken – anders moet hij continu bukken.

Voor het hele gezin

Een spiegel groot is dan ook handig als je een gezin hebt. Stel je voor dat je een gezinsfoto wil maken, maar niet weet hoe het gezin er bij elkaar genomen uitziet. Dan kan je voor de grote spiegel gaan staan om te kijken of iedereen de juiste houding aanneemt.

Tot slot kan je spiegels ook gebruiken om licht te weerkaatsen. Een grote spiegel weerkaatst natuurlijk ook meer licht, dus voor mensen met grootste plannen op het gebied van lichtweerkaatsing experimenten is een spiegel groot wel aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *