Matras topper kopen: waar moet je rekening mee houden?

Je wilt graag een matras topper kopen en nu vraag je je af waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk is het formaat van de topper belangrijk. Zo koop je alleen een matras topper 160×200 als je bed ook die grootte heeft. Maar verder zijn er ook nog een aantal andere punten waar je rekening mee moet houden. Deze punten bespreken we in dit artikel.

  1. Bepaal waarom je een matras topper wilt kopen
matras topper 160x200

Allereerst is het belangrijk om je af te vragen waarom je een matras topper wilt kopen. Wil je ‘s nachts graag wat harder of zachter liggen? Dan kan een topper je helpen om je slaapcomfort te verbeteren. Ook is een topper ideaal als je je matras schoon wilt houden en de levensduur van je matras wilt verlengen.

Het kopen van een matras topper heeft geen zin als je hiermee je oude matras nieuw leven wilt inblazen. Hier kan een topper je namelijk niet bij helpen.

  1. Test verschillende matras toppers uit

Niet iedereen vindt een matras topper fijn. Daarom is het slim om eerst een aantal toppers uit te testen in de winkel. Wel gaat het altijd om de combinatie tussen een topper en een matras. Eigenlijk kun je de topper dus het beste thuis uittesten.

matras topper 160x200
  1. Denk aan de prijs

Een matras topper is niet heel voordelig. Soms kan het zelfs goedkoper zijn om gewoon een geheel nieuw matras te kopen die geheel aan jouw comfortwensen voldoet. Bepaal voor jezelf of je het de prijs waard vindt en bepaal van tevoren het maximale budget dat je hieraan wilt besteden.