Herno een Italiaans Topmerk

In de nadagen van de tweede wereldoorlog in 1948 begint het verhaal van het Italiaanse topmerk Herno. Het merk werd opgericht door Guiseppe en Alessandra Diana Marenzi. Guiseppe groeide op in de Italiaanse vallei genaamd Erno. Woorden die zijn gesproken zijn regen, wind en intuïtie. Guiseppe werd namelijk geïnspireerd door de hete zomers met regenstormen en de regenachtige winters in de Erno vallei. Het bracht hem op ideeën voor de kledinglijn die hij wou oprichting, hij voegde er aan toe “je moet gewoon weten hoe je de ideeën moet verzamelen. Je merkt al op dat hij erg filosofisch was.

Het vervolg van Herno

Marenzi werkte destijds voor een bedrijf die regenjassen maakte. Door de militaire ervaring die hij eerder had opgedaan wist hij bijvoorbeeld de waterdichtheid van de regenjassen te verbeteren. In het leger lopen ze natuurlijk altijd een stukje voor op de rest als het gaat om nieuwe technieken. Dankzij deze verbetering steeg de verkoop van de jassen. Het idee van Guiseppe was uiteindelijk om kleding te maken die goede bescherming boden tegen de weersomstandigheden in de vallei. Uiteindelijk ging hij weg bij het bedrijf en begon een eigen bedrijf in de Erno vallei. Je voelt het al aankomen, ja dit bedrijf kreeg de naam Herno. Dit was een eerbetoon aan de rivier. Het begon allemaal met het maken van regenjassen voor heren en dames. Later in de jaren 60 kwamen de eerste kasjmierjassen en dubbelzijdige producten tot leven, met later ook nog pakken en jurken voor dames. In 1971 ging Herno als eerste Italiaanse zaak naar Japan om een zaak te openen in Osaka.

Conclusie

Ben je op zoek naar een jas die je goede bescherming biedt tijdens koude winterdagen en zomerse stormen? Dan is het merk zeker iets voor jou! Het merk levert mooie en functionele items voor heren en dames. De kleding is te dragen tijdens vele gelegenheden en heeft een nette klassieke look. Ik zou zeggen bekijk zelf de Herno collectie om te kijken of er iets voor jou bijzit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *