De verzekering waar je niet altijd aan denkt

Het idee van een verzekering is dat je periodiek een kleine hoeveelheid premie betaald om zo het risico af te dekken voor wanneer er iets mis gaat. In het geval dat er daadwerkelijk iets mis gaat keert de verzekering het bedrag waarvoor je verzekerd bent uit. Dit kan zijn in de vorm van doktersbehandelingen, reparaties aan goederen of vervanging van goederen bij diefstal. Sommige verzekeringen zijn in Nederland verplicht, zoals de zorgverzekering en een WA verzekering wanneer je met een gemotoriseerd voertuig de weg op gaat. Andere zijn niet verplicht maar zeker wel het aan te raden omdat ze een hoop zorgen wegnemen. In dit artikel behandelen we een verzekering die hoewel niet verplicht zeker aan te raden is.

De uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering, of ook wel begrafenisverzekering genoemd, ben je verzekerd tegen de kosten van een uitvaart wanneer de desbetreffende persoon het leven laat. De kosten van een uitvaart kunnen al snel oplopen tot in de duizenden euro’s en dus is een uitvaartverzekering van een 1 of 2 tientjes per maand zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende aanbieders op de markt en de premies die je moet betalen kunnen ook verschillen. Je uitvaartverzekering vergelijken is dus ook zeker iets wat je moet overwegen voordat je je deze afsluit.

Hoewel niemand aan de dood wil denken hoort dit zeker wel bij het leven. Door deze verzekering af te sluiten bespaar je je omgeving in ieder geval het financiële leed dat zij naast het verlies van hun dierbare zullen moeten doorgaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *