Belangrijkste factoren om jong talent te werven

Elke organisatie heeft er belang bij om aantrekkelijk te zijn voor jong talent. In deze tijd met krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om hierop te letten. Er is veel concurrentie die hun creativiteit gebruikt om begaafd, jong personeel aan te trekken in hun eerste startersfunctie. Het talent van tegenwoordig heeft veel keuze en wilt intellectueel beloond worden. Hoe kan ook uw organisatie aantrekkelijk zijn? Door op de volgende punten te letten, zet u al een grote stap in de goede richting.

Flexibiliteit:
In deze tijd hechten veel mensen waarden aan flexibiliteit. Dit uit zich niet alleen in taken, maar vooral in flexwerken. Indien uw werknemer actiever is in de middag en/of avond, geef hen die optie om werktijden buiten reguliere kantooruren in te richten. Het is belangrijk dat uw werknemer proactief is en dit gebeurt vooral wanneer hen enige vrijheid en blijk van vertrouwen gegund wordt.

Structuur:
Een gemiddelde werknemer vaart goed op duidelijkheid in verwachtingen. Geef hen bepaalde doelen mee zodat wij weten waar zij naartoe moeten werken. Afhankelijk van de functie kan dit via harde KPI´s of op zijn minst globale doelstellingen. Deze doelen behalen (mits realistisch) kan de werknemers van belangrijk vertrouwen voorzien. Zekerheid sluit daar goed bij aan, bijvoorbeeld middels een vast contract.

Online aanwezigheid:
De tijden dat we op zoek gaan naar een baan via de krant zijn voorbij. Jong talent kijkt juist rond op social media, Google, Instagram en online vacature sites. De huidige generaties zal voor een serieuze sollicitatie altijd uw organisatie online bestuderen: straalt uw website professionaliteit uit en zegt uw social media iets over de sfeer op kantoor? Op deze manier zorgt u dat de kandidaten uw organisatie als eerste vinden en reageren omdat jullie er aantrekkelijk uitzien!

Heeft u hulp nodig bij het werven van de talenten van morgen? Denk ook een aan uitbesteding via een uitzendorganisatie die hierin epert is. Zo is een landelijk bedrijf als XL Studenten Uitzendbureau gespecialiseerd in jong talent en vind u de beste young potentials sneller.